Olemme ekologisia omalla tehtaallamme

4. Olemme ekologisia omalla tehtaallamme

Jätteiden lajittelu ja hukan välttäminen ovat olleet meille aina tärkeitä. Viime aikoina olemme vähentäneet pakkausmuovin käyttöä sekä meille tulevassa tavarassa että meiltä lähtevässä tavarassa. Mietimme tarkoin, mikä on tarpeen pakata muoviin. Esimerkiksi suuri osa meillä valmistettavista huonekaluteollisuuden pehmusteista lähtee meiltä niille ommelluissa valtavissa kangassäkeissä. Pahvi on pakkaamiseen vastuullisempi vaihtoehto, mutta ei ongelmaton toki sekään. Siksi kaikki siistit ja hyväkuntoiset pahvilaatikot saavat meillä uuden elämän, kun toimitamme niissä tavaraa asiakkaillemme.

Hukkaa tuotannostamme syntyy vähän, koska suunnittelemme raaka-aineiden ja materiaalien käytön mahdollisimman tarkasti ja käytämme hyödyksi kaiken mahdollisen. Kangastilkut myymme omassa tehtaanmyymälässä, kangasrullien pahviputket menevät pesulaan ja esimerkiksi täkkikarstan reunavanusta teemme askarteluvanua. Se mitä todella emme pysty hyödyntämään, hyödynnetään lämpöenergiaksi. Tällä hetkellä jätteeksi menevän materiaalin osuus on muutama prosentti kaikesta hankkimastamme materiaalista.

Oma tehtaamme on iso, ja lämmitämme sitä takapihalla sijaitsevalla omalla lämpölaitoksella, pelletillä, joka on valmistettu puunjalostusteollisuuden ylijäämästä, sahanpurusta.

Tuotannossamme ei käytetä haitallisia kemikaaleja. Talvipakkasilla joudumme joskus käyttämään vettä ja pyykin huuhteluainetta sähköisyyden poistoon pehmusteiden valmistuksessa. Tehtaalla on siirrytty käyttämään LED-valaistusta.

Tavoitteemme on vähentää muovin käyttöä entisestään. Haaveissamme olisi myös asentaa aurinkopaneelit tehtaan katolle.

Vastuullisuusasioissa voit ottaa yhteyttä toimitusjohtajaamme Pirjoon
pirjo.pystykoski-sopanen@lennol.fi I 040 77 01 939