Vuodevaatteiden hoito-ohjeita

Vinkkejä vuodevaatteiden vaihtoon ja pesuun

Kuinka usein lakanat kannattaa vaihtaa?
Entä kuinka usein peitot ja tyynyt pitäisi tuulettaa ja pestä?

1. Liinavaatteiden vaihto

Jos hikoilet paljon nukkuessasi esimerkiksi kesäaikaan, kannattaa lakanat sekä tyynyliina vaihtaa kerran viikossa. Viikon vaihtoväli on suositeltava myös siinä tapauksessa, että olet allerginen tai jos käytät vartalovoiteita sekä hiusmuotoilutuotteita. Muutoin hyvä nyrkkisääntö on vaihtaa pussilakanat vähintään kahden viikon välein. Jos petaat vuoteesi esimerkiksi puolipeitteellä, vuoteesi hengittää ja kauniit lakanat jäävät näkyviin.

2. Peittojen ja tyynyjen tuuletus sekä pesu

Petivaatteita, kuten täkkejä ja tyynyjä olisi hyvä tuulettaa samalla, kun vaihdat lakanat, eli noin viikon tai kahden välein. Vuodetta ei kannata sijata heti heräämisen jälkeen, vaan se on hyvä jättää tuulettumaan yön jälkeen, jolloin petivaatteissa oleva kosteus pääsee haihtumaan. Peitteiden pesemistä suositellaan vähintään kerran vuodessa ja tyynyn noin kaksi kertaa vuodessa. Muistathan kuivattaa petivaatteet ilmavasti!

Säännöllisillä hoitotoimilla peti pysyy kunnossa ja pölypunkit loitolla. Valitse laadukkaita materiaaleja, niin hoitokin helpottuu. Nuku hyvin raikkaissa ja kauniissa petivaatteissa!