Lennol

Sisustuspäiväkirja

Marraskuu, 2015

Tee-se-itse valkea joulu

Pikkujouluaika on käsillä, eikä siihen oikeaankaan enää kovin pitkä aika ole. Oma alkusyksyni hujahti töiden ohessa tehdyn remontin kanssa hirmuista vauhtia, ja marraskuun alkaminen tuli vähän niin kuin puun takaa. Pienet pysähtymiset hyvän ruoan äärelle kavereiden ja perheenjäsenten kanssa tulevat todella tarpeeseen, ja sitä pitäisi näin pimeänä aikana harrastaa mielestäni jopa aiempaa tiuhemmin, jotta mieli pysyy korkealla..

Tässä vaiheessa sopii jo varmasti ryhtyä toivomaan, että joulusta tulee valkoinen. Vaikka niin ei ulkona kävisikään, voi valkoisen joulun tehdä itse kattamalla pöydän vaaleilla sävyillä. Valkoinen ja hopea ovat tulleet jäädäkseen myös suomalaiseen joulusisustamiseen perinteisempien punaisen ja vihreän sävyjen rinnalle. Itse olen jo useampana vuonna kattanut valkoisen joulupöydän ja niin aion tehdä tänäkin vuonna. Lumikuningatar-sarjan pöytäliina ja kattausliinat sopivat mainiosti jo itselläni olemassa olevien koristeiden ja astioiden kanssa.

Pöydän koristelu alkaa liinan valinnalla. Pöydälle voi valita yhden ison liinan tai sitten voi käyttää kattausliinoja joko yksinään tai ison liinan lisäksi. Kattausliinat voi asetella joko suoraan pöydälle tai esimerkiksi ison valkoisen liinan päälle poikittain pöydän yli. Perinteisempi tapa on asettaa kattausliina keskelle pöytää ison liinan päälle pöydän suuntaisesti. Kaikki tavat ovat yhtä oikein ja sallittuja – kannattaa kokeilla erilaisia mahdollisuuksia. Pienillä jutuilla saa helposti uutta ilmettä talven juhlapöytään.

Valoisia juhlia!

Hanna

Marraskuussa kaikki kattaustekstiilit - 25%  »

 


 

SISUSTUSPÄIVÄKIRJA

Torkkupeitot ja päikkäreiden tärkeys!

Hei, Tämänkertainen sisustuspäiväkirjamme on video-blogin muodossa! Aiheena ihanat torkkupeitot ja päikkärit. Katso video yllä olevasta playerista.

 


 

Sisustuspäiväkirja

Syyskuu, 2015

Metallinhohtoinen syksy

Ruskean sävyt tekevät nyt toden teolla uutta tulemista sisustukseen, ja kuten trendeihin kuuluu, sopivasti päivitetyllä tavalla. Jo jonkin aikaa sisustusesineissä, kuten valaisimissa, maljakoissa ja kynttilälyhdyissä on nähty runsaasti messinkiä, mutta tänä syksynä myös tekstiilit hohtavat metalliväreissä, ja niitä löytyy Lennolinkin uutuuksista. Maanläheiset ruskean ja mudan sävyt ovat jatkumoa muutaman vuoden trendinä olleeseen luontoteemaan, mistä kirjoittelinkin edellisessä postauksessa. Kristallikoristeet ja metalli antavat maan sävyille nyt aivan uudenlaista ylellisyyttä, mikä sopii erinomaisesti lähenevään syksyyn ja talveen.

Makuuhuoneessa tulee päiväsaikaan oleskeltua harvoin, mutta mikä olisi sen parempaa akkujen latausta työpäivän jälkeen kuin hengähtää hetken kauniisti pedatulla sängyllä ja lukea pätkä hyvää kirjaa tai selata lehteä. Tummasävyisillä runsailla päivä- ja torkkupeitoilla sekä koristetyynyillä saat luotua ihanan pakopaikan tulevaan pimeään kauteen. Milano päiväpeitto ja tyynyt istuvat hyvin erilaisiin makkareihin, sillä läheltä katsottuna neuloksesta erottaa pronssin ja mudan sävyjen lisäksi ainakin oranssia ja petroolinsinistä. Metallinhohtoiset elementit, kuten nahkajäljitelmää olevat Muusa-tyynyt, sopivat hyvin myös retro- ja kirpparilöydöillä sisustettuun kotiin, vaikka ensiajattelemalta voi tuntua, että tyylit ovat aivan liian kaukana toisistaan. Kuvissa näkyvä tuoli on pelastettu roskalavalta. Satiininen bling-tyynyksi ristimäni Fanni luo mielestäni juuri sopivan kontrastin sen elämää nähneelle olemukselle. Ripaus luksusta tuolivanhuksellekin.

Hohtavan ihanaa syyskuun jatkoa,

Hanna

Tutustu Lennol tuotteisiin: Milano, Fanni, Muusa  »

 


 

Sisustuspäiväkirja

Elokuu, 2015

Uuden ja jännän äärellä

Luonnossa kevät on totutusti uudistumisen aikaa, mutta monen ihmisen kohdalla vastaava ajankohta on alkusyksy. Ainakin itselleni se edustaa jännittävää uusien alkujen ja inspiraation vuodenaikaa: töihin paluu lomien jälkeen, päiväkotiin meno, koulun jatkuminen tai uusien opiskeluiden aloittaminen, mikä ketäkin on kesän jälkeen odottamassa. Vaikka kesä on oikeastaan parhaimmillaan, kääntyvät ajatukset jo vähitellen syksyyn.

Ensimmäiseen omaan asuntoon muuttaminen on yksi elämän käännekohdista. Moni opiskelija miettiikin tällä hetkellä kuumeisesti uuden kodin tai soluasunnon kalustamista ja muuttoa. Oman kodin sisustamiseen kannattaa panostaa ja tehdä siitä heti alusta lähtien itselleen mieluisa paikka, missä on kiva käydä levähtämässä pänttäämisen lomassa. Panostaminen ei kuitenkaan tarkoita suuria rahasummia, vaan ennemminkin pientä vaivannäköä. Vanhoista huonekaluista saa maalaamalla tai päällystämällä tuunattua persoonallisia kalusteita. Jos et jaksa isommin tuunata, on kulahtaneen nojatuolin tai sohvan kanssa hyvä yhdistää uusia, laadukkaita ja kestäviä tekstiilejä, kuten koristetyynyjä ja torkkupeittoja. Näin vältyt tunkkaiselta kokonaisvaikutelmalta. Tekstiilien valintaan kannattaa kiinnittää myös erityistä huomiota, jos olet taipuvainen allergioihin.

Vahvana trendinä on jo jonkin aikaa ollut luontoelementtien tuominen sisustukseen printteinä, hiekka-, kivi- ja puupintoina sekä kasveina. Kasvit voivat olla paljon muutakin kuin kukkakimppuja; jo parilla männynkäkkyrällä saa maljakkoon loihdittua trendikkään asetelman. Rouheat Lukku, Ehtoo, Fankku ja Pirikes -printit ovat erinomainen kaveri vaalealle ja skandinaaviselle tyylille tuoden kontrastia selkeään tyyliin. Koristetyynyillä on muutenkin helppo vaihtaa oleskelutilan ilmettä. Kokeile rohkeasti erilaisia yhdistelmiä!

Tiloissa, täydellinen opas ensimmäisen asunnon kuosittamiseen -kirjastani löydät lisää vinkkejä pienen asunnon sisustamiseen ja suunnitteluun. Idearikasta ja energistä syyskauden aloitusta! Hanna

Terveisin,

Hanna

Tutustu Lennol tuotteisiin  »

 


 

Sisustuspäiväkirja

Heinäkuu, 2015

Parasta kesässä - osa II

Kuten viimeksi totesin, juhlat ovat kesän kohokohtia, mutta on vaikea päättää järjestystä kesäjuhlien ja kesäretkien väliltä. Siksi päätinkin, että molemmat ovat kesässä parasta.

Retken voi tehdä sadesäällä vaikka omalle parvekkeelle hyvän lehden, kahvikupillisen ja itseleivottujen keksien kera. Ei sen pidemmälle ole pakko mennä päästäkseen retkitunnelmaan. Mutta kyllähän maisemanvaihto aina hyvää tekee, jos siihen vain tarjoutuu mahdollisuus. Ja yöretket ovat tässä lajissa tietysti ykkösjuttu.

Sain itse pitkän haaveilun jälkeen pari vuotta sitten mahdollisuuden hankkia volkkarin kleinbussin. Tämä mahtava retkikaveri nostaa fiilikset aivan uudelle tasolle. Iloista mieltä lisäävät entisestään monet vilkutukset ja hymyt, joita bussi saa osakseen kylien raitteja körötellessä.

Sinivalkoinen Volkswagen hippibussin sisustus

Alusta asti oli myös selvää, että haluan auton sisustuksesta yhtä suloisen kuin se on ulkoakin. Kyllähän mökillekin halutaan luoda kaunis sisustus, miksi ei siis retkeilyautoon. Viime kesänä päällystytin istuinpatjat entisen tummansinisen kankaan sijaan valkoisella keinonahalla ja hankin muutamia sini-valkoisia tyynyjä. Aiempaa paksummat patjat takaavat mukavammat nukkumisolosuhteet ja ilme muuttui kertaheitolla raikkaammaksi.

Nyt testasin autoon paria uutta ilmettä ensin vaalealla tyynysetillä, jossa kauniiden luontoaiheisten päällisten kaverina olivat paisley-kuvioiset Petra-tyynyt ja superpehmeät Alma-torkkupeitteet sekä värikkäillä Pallas-tyynynpäällisillä. Ensimmäinen setti on harmoninen ja miellyttää tällaista harmaan sävyjen ystävää kovasti. Tulipa mieleen, että tämä sisustus sopisi täydellisesti vaikka hääkyyditykseen. Mutta värikäs ja leikkisä villapalmikkoprintti sopii auton henkeen yhtä lailla vieden ajatuksia hivenen myös menopelin synnyinvuosikymmenelle 60-luvulle. 

Retkiauton sisustus Lennolin Laulujoutsen-koristetyynyillä

Laulujoutsen -koristetyynyt, auton sisustus

Retkiauton sisustus värikkäillä Pallas-koristetyynyillä

Kummasta vaihtoehdosta itse tykkäät?

Suloisin kesäretkiterveisin,
Hanna

 

PS. Jos valinta oli helppo, niin nämä ja muut koristetyynyt ovat tarjouksessa heinäkuun ajan »

 


 

Sisustuspäiväkirja

Kesäkuu, 2015

Kesässä parasta

Kesässä parasta on ulkoilmaelämä. Jos talvella ei tee mieli enää kuuden jälkeen laittaa nokkaansa ulos hyiseen pimeyteen, kesällä sitä lähtee helposti vielä kymmenen aikaan illalla moikkaamaan kaveria rannalle tai pyöräilykierrokselle kaupungin läpi.

Lennol sisustuspäiväkirja

Myös juhlien järjestäminen on huomattavasti kivempaa, kun voidaan olla isommallakin porukalla väljästi ulkona, ja kattaukseen saa ihan uudenlaista inspiraatiota luonnon elementeistä. Kattaus- ja tarjoilukäyttöön voi ottaa rennosti esimerkiksi erilaisia lasisia säilykepurkkeja, jotka eivät ole niin herkkiä särkymäänkään kuin tavalliset astiat. Kertakäyttöiset ovat toki käteviä, mutta lasi- ja posliiniastiat tekevät tilaisuudesta astetta spesiaalimman. Pöydän saa tehtyä helposti pukkijaloista ja vanhasta ovesta tai tukevasta vanerilevystä. Päälle kaunis liina, kuten kuvissa näkyvä hempeä Kehrä, ja pohja kesäiselle kattaukselle on valmiina.

Lennol sisustuspäiväkirja

Synttärit, häät, valmistujaiset, ristiäiset, nimpparit – kaikki hyviä syitä juhlia. Mutta Suomen kesä on niin lyhyt, että joukkoon voi mielestäni hyvin lisätä vaikka ensimmäiset uudet perunat, ensimmäisen kypsän mansikan, ensimmäisen hellepäivän tai mitä muuta ikinä keksiikin. Ja onhan kesä jo itsessäänkin juhlimisen arvoinen! Toistaiseksi ainakin ensimmäistä hellepäivää odotellaan kuumeisesti. Josko juhannukselle kerrankin saataisiin kunnon kesäsää?

Lennol sisustuspäiväkirja

Jos ilmat suinkin sallivat, yllätä perheesi tai ystäväsi iloisesti rennon harkitulla ulkokattauksella. Kauniin pöydän äärellä on ihana viettää yötöntä yötä pitkälle aamuun. Ruokavinkkejä löytyy netistä pilvin pimein, tässä esimerkiksi yksi ruoka.fi:n kesäisen kevyt menuidea www.ruoka.fi/juhlat/menut/helppo-juhannusmenu

Ihanaa juhannusta!
Hanna

 

Tutustu kuvien tuotteisiin: Kehrä pöytäliina, Hertta koristetyynyt ja Isolde koristetyynyt

 


 

Sisustuspäiväkirja

Toukokuu, 2015

Runsailla verhoilla ryhtiä tilaan 

Lintu pussilakanasetti

Tamppi on paitsi Tampereen teknillisen yliopiston teekkareiden vappuna julkaisema huumorilehti, myös verhojen kiinnittämiseen käytetty nyöri, jossa voi olla koristeena erilaisia tupsuja, helmiä tai höyheniä. Annoin Wikipedian kertoa itselleni myös, että alun perin tamppi on tarkoittanut hevosen työvaljaissa silat aisoihin kiinnittävää remmiä. Kiinnitysremmistä on siis kyse. Vai olisiko muustakin?

Pakko tunnustaa, että en ole koskaan ollut verhoasioiden saralla oikein tamppi-ihminen. Suosin suoria ja selkeitä linjoja. Mutta kun sain käsiini nämä kaunistukset, täytyy sanoa, että minussa saattoi sittenkin herätä pieni verhopidikeintoilija. Varsinkin suloinen inkkarihenkinen höyhenkoriste ja toisaalta näyttävä metallinen ristikko saivat osakseen oo-huokaisut.

Ja ei kai missään ole suoranaisesti määrätty, että pidikkeillä verhot pitäisi laittaa keskeltä suppuun? Minusta koristeita voi käyttää aivan oman mielikuvituksen mukaan. Sitaisinkin pienellä helmipidikkeellä valkoisen läpikuultavan Liito-verhon löysälle solmulle, mikä antoi pitkille verhoille uuden käyttömahdollisuuden ja ripauksen kesämorsiomaista ylellisyyttä. Jykevämmän metallikoristeisen pidikkeen asettelin riippumaan tangon, tai tässä tapauksessa vaijerin, yli verhojen päälle. Siinä muuten oiva vinkki kevään juhliin. Juhlavaa tunnelmaa voi osaltaan loihtia piristämällä olemassa olevia verhoja kauniilla koristeilla.

Joskus tuntuu myös siltä, niin kuin jossakin verhoasiain komiteassa olisi määritelty, että verhojen täytyy olla samanlaiset ja niitä tulee olla yksi kappale kummallakin puolella ikkunaa. Se on kyllä aika perinteinen suomalainen tapa sisustaa verhoilla. Myönnän, myös itselläni. Ryhtiä, runsautta ja suunniteltua ilmettä saa kuitenkin helposti laittamalla kerroksittain eripaksuisia ja -tekstuurisia verhoja. Ja vaikka kesää kohti usein tekee mieli keventää tekstiilejä, ovat paksut Liuske-pimennysverhot ainakin minunlaiselleni pieneenkin valonkajastukseen heräävälle ihan luksusta. Metallinhohtoiset pimennysverhot, koristeellisista pidikkeistä puhumattakaan, luovat ohuempiin verhoihin yhdistettynä huoneeseen helposti ylellisen hotellimaisen tunnelman. Verhovalinnoilla tila saa aivan uudenlaista ryhtiä.

Kauniita ja iloisia kevätjuhlia!
Hanna

Ps. Uudet verhot on kiva laittaa puhtaisiin ikkunoihin. Jos et ole vielä ryhtynyt toimeen, niin tässä oma vinkkini. Ohjeitahan tunnetusti riittää yhtä paljon kuin pesijöitäkin, mutta olen todennut tämän helpoksi ja toimivaksi. Laita sumupulloon vettä, perään reilu loraus etikkaa ja ruiskaisu Fairya. Ravista aineet sekaisin. Ota käsille myös hyvä mikrokuituliina ja sanomalehteä. Sumuta ikkunaruutuun superseosta ja pese liinalla. Toista tarvittaessa, ja kuivaa lopuksi sanomalehdellä. Tulee muuten kirkasta! 

TARJOUS: Lennolin verhot ja verhotarvikkeet toukokuun ajan -25%  >>

 

 


 

Sisustuspäiväkirja

Huhtikuu, 2015

Kevät tuli mustavalkoiseen makkariin

Lintu pussilakanasetti

Viimeistään pääsiäisenä se iskee, keväinen muutosvimma. Pimeän talven jälkeen tekisi mieli laittaa koko koti uuteen uskoon. Keltaiselle tarralapulle kertyy kiihtyvää tahtia ranskalaisia viivoja, hyvä kun tekstistä saa selvää: nyppyinen sohva vaihtoon, tapettia tuohon ja maalia tuohon, värikkäämmät matot, uusiin sävyihin sopivat julisteet... Ja kun vimma iskee, kaiken pitäisi tapahtua heti.

Sitten pari syvähengitystä päälle, millähän ajalla (ja rahalla)? Onneksi pienemmilläkin toimenpiteillä saa pikaisen ja yllättävän ison piristyksen. Uudet lakanat muuttavat makuuhuoneen ilmettä, kirjaimellisesti, käden käänteessä ja huomattavan edullisesti verrattuna ensivimmassa paperille vyöryneeseen täysmullistukseen. Ja kun sängyssä on kivat lakanat, ei päiväpeittoa kannata laittaa niitä peittämään. Säästää siis petausaikaakin, kuinka käytännöllistä.

Lintu pussilakanasetti

Oma makuuhuoneemme on ollut jo pari vuotta ihan mustavalkoinen ja kokeilin sinne Lintu-lakanoita ja kaveriksi värikkäitä koristetyynyjä. Tervetuloa papukaijat, perhoset ja kolibrit, johan lehahti kevät huoneeseen! Kauniin kuosin ja varmasti monen kodin palettiin sopivan värityksen lisäksi lakanoiden materiaali on ihanan pehmeää. Pienellä vaivalla paljon iloa.

Kivaa ja värikästä kevättä!
Hanna

 

Tutustu Lintu-lakanoihin ja värikkäisiin koristetyynyihin >>